Bugün web sitesi hazırlayan birçok ajans bulunmasına rağmen bunlara verecek param yok deyip kendi web sitenizi kendiniz yapmak istediğini takdirde html ile bir web sitesi hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu web sitesi ile isteseniz kişisel web sitesi tasarımı isterseniz kurumsal web sitesi tasarımı isterseniz da e ticaret web sitesi tasarımı oluşturabilirsiniz.
 
Öncelikle yapmanız gereken şey masaüstünüzde bir klasör açmak ve klasöre img adı vermektir. Çünkü tasarlayacağınız web sitesi için kullanacağınız resim dosyalarını burada biriktireceksiniz. Sonrasında bir tane metin belgesi açın ve indeks.html diyerek yazmaya başlayın. İndeks html yazmamızın sebebi ise kişisel web sitesi tasarımımızı, kurumsal web sitesi tasarımızı ya da e ticaret sitesi tasarımımızı internette yayınlamaya kalktığımızda direk olarak algılayabilmesidir.
 
Sonrasında birlikte aç kısmına girerek not defterinde aç kısmına girin ve önünüze açılan sayfaya html  kodlarını girmeye başlayın. Siteniz html ile açılıp html ile kapatılacaktır. Sonrasında head kodlarını ve body kodlarını girin. Sonrasında kişisel web sitesi tasarımı, kurumsal web sitesi tasarımı ya da e ticaret sitesi tasarımı yapabilmek için muhakkak tablo girmeniz gerekmektedir.Kesinlikle tablosuz bir site açılmaz. Bu yüzden tablo kodu da girmeniz gerekmektedir. Tabloyu oluşturduktan sonra içine muhakkak değerler girmeniz gerekmektedir. Yoksa tablonuzu oluşturamazsınız. Site tablonuzu oluştururken özellikle kurumsal web sitesi tasarımı yapacaksanız tablo ölçüsü kısmına site logosu girmelisiniz ve boyu belirleyen bir ölçek yazmalısınız. Ölçülerini de girdikten sonra kurumsal web sitesi tasarımınızda logonun ortada olmasını istiyorsanız tabloda border ve aligen center kodlarını girmelisiniz.Bu kodları da girdikten sonra sayfaya geri dönüş yaptığınızda tablo kısmınızın ortalanmış olduğunu göreceksiniz.
 
Tablo oluşturduktan sonra menüler kısmına geçebilmek ve yan yana menüler oluşturmak için kodları tr ile açıp tr ile kapatmanız ve tdlerin arasına sırasıyla menüleri girmeniz gerekmektedir.Örneğin anasayfa, hizmetler, referanslar vs gibi. Böylece yan yana menülerinizi de oluşturmuş olacaksınız.