Amerika Birleşik Devletleri ’nin ambargo kararından sonra Android altyapısını tam olarak kullanamayan Huawei, bu duruma bir çare bulmuştu. Başarılı ekip, kendi işletim sistemine oldukça güveniyor.

Yaşanan yumuşama döneminden sonra hem ABD Başkanı Donald Trump‘a hem de Android cephesine ılımlı mesajlar yollayan Huawei CEO ’su Ren Zhengfei, eski verimli günleri arıyor. Peki alınan yeni kararın özelliği ne?

Çin ’in “Silikon Vadisi” olarak adlandırılan Shenzhen şehrinde düzenlenen bir etkinlik, dinleyicilerin ağzını açık bıraktı. Huawei ’nin iş yazılımı konusundaki bir numaralı ismi Wang Chenglu, Harmony OS adına son noktayı koydu.

Chenglu, Huawei imzalı işletim sisteminin akıllı telefonlara, tabletlere ve bilgisayarlara kesinlikle gelmeyeceğini açıkladı. Ambargo kararına tepki olarak çıkan sistem, diğer bütün cihazlarda hizmet verecek.

Çin ’de ve dünya üzerinde yayılan bütün işletim sistemlerini destekleyecek olan Harmony OS, 2020 yılının ağustos ayında açık kaynaklı bir sistem haline getirilecek. Bu sayede kendisinin önü daha da açılacak.

Huawei, böylece, seçimini Android ’den yana yaptığını bir kez daha açıklamış oldu. Wang Chenglu, Huawei ’nin Android ’i bir “ruh ikizi” olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Android ’e karşı iddialı bir işletim sistemi olarak yola çıkan Harmony OS, bugün itibari ile eski özelliğini kaybetmiş durumda. Buna ek olarak Huawei ekibi de kendi işletim sistemini sadece Android ’e erişemediği zaman kullanacak.

Huawei ’nin en güncel amiral gemisi olan Mate 30, Android 10 ’u kullanabiliyor ancak Google ’ın mobil servislerini kullanamıyor. Böyle bir durumda Android ’in pek bir işlevi de kalmıyor.

Google ’ın yazılımları yerine kendi mobil yazılımlarını kullanan şirket, Harmony OS projesini geçtiğimiz ağustos ayında tanıtmıştı. Huawei ve Honor model akıllı televizyonlarda hizmet veren bu sistemin diğer kullanım alanları neler?

Huawei ’nin işletim sistemini akıllı saatlerde, akıllı hoparlörlerde ve araç içi sistemlerde göreceğiz. Bunun dışında ABD Başkanı Donald Trump, Huawei ile Microsoft ’un yeniden ticari bir iletişim kurmasına izin vermişti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur