1099 TL fiyat etiketine sahip olan Huawei FreeBuds 3, aktif gürültü engelleme başta olmak üzere yeni nesil özellikleriyle kısa sürede dikkat çekmeyi başardı. Biz de merak edilen bu kulaklığı sizler için inceledik. İyi seyirler…

Huawei Freebuds 3 özellikleri

Dünyanın ilk BT 5.1 ve BLE 5.1 destekli giyilebilir yongası olan Kirin A1 ’den güç alan kulaklık, bu yeni çip ile çift kanallı Bluetooth bağlantısı sunuyor. Bu sayede kulaklıklar yüzde 30 daha az gecikme süresi ve yüzde 50 daha az güç tüketimi özelliği kazanıyor.

Huawei ’nin işlemcisi sebebiyle, bu özellik yalnızca Huawei markalı telefonlarla kullanıldığında etkin olacak.

İletişim alanındaki akıllı adaptif frekans atlamalı teknolojinin getirdiği Huawei ’nin yeni nesil Bluetooth sinyal seçim algoritması ile birleştiğinde, Kirin A1, Wi-Fi gibi 2.4GHz sinyalinden etkilenen frekans bantlarını dinamik olarak belirleyebilir ve serbest bir kanala atlayabilir. Bu özellik, çevresel değişikliklere hızlı bir şekilde adapte olmasını ve daha yüksek parazit önleyici yetenekler elde edilmesini sağlar.

Huawei, Kirin A1 yongası için gelişmiş bir Ses Dijital Sinyal İşlemcisi de geliştirdi. Yonga, ses işleme frekansında sunduğu 356 MHZ ’e varan oranları ile dikkat çekiyor. Hassas ve gerçek zamanlı 3A çağrı gürültü azaltma algoritması, Huawei FreeBuds 3‘ün diğer tarafın daha net duymasını ve yüksek kaliteli bir çağrı deneyimi yaratmasını sağlamak için çevre gürültüsünü etkin bir şekilde azaltmasını sağlıyor.

EMUI 10 ve üzerindeki sürümler kullanıldığında kulaklık ve telefon arasında 2.3 Mbps hızında veri aktarımı gerçekleştirilecek. Tabii bu durum da yalnızca Huawei markalı telefonlar için geçerli.

Geliştirilmiş 190ms gecikme süresi sunan kulaklık, Qi kablosuz şarj destekliyor. Ayrıca kulaklık ters kablosuz şarjı destekleyen telefonlarla da şarj olabiliyor. FreeBuds 3, tek bir şarjla 4 saatlik, şarj kutusunun yanında kullanıldığında toplam 20 saatlik çalma süresi sağlayabiliyor. Ayrıca, hem şarj kutusu hem de kulaklıklar bir saat içinde şarj olabiliyor.

Kablosuz kulaklığın bir diğer önemli özelliği ise aktif gürültü önleme (ANC) özelliği. Bu sayede kullanıcı ortam gürültüsünden uzaklaşabiliyor. Her bir kulaklık 15dB ’ye kadar gürültü engelleyebiliyor. ANC işlevini açmak / kapatmak için sol kulakiçine hafifçe vurularak, kalabalık metroda veya gürültülü bir restoranda bile kristal netliğinde müziğin keyfi çıkartılabilir.
Ayrıca, kulaklığın ucunda bir kemik algılayıcı bulunuyor. Bu sayede ses titreşimlerini yakalayan kulaklık, kullanıcının ne zaman konuştuğunu algılıyor.

Yeni nesil kulaklıkta 14mm dinamik sürücüye her kulaklığın gövdesin yerleştirilmiş bir bas tüpü eşlik ediyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur