Yapılan görüşmeler sayesinde ABD ’nin ticaret yasağı tam olarak yürürlüğe girmedi. Bazı konularda Huawei ’ye geçici lisanslar verilirken, Ağustos ayında yürürlüğe giren ikinci ek süre 19 Kasım tarihinde sona erecek.

Politico ’nun paylaştığı habere göre ABD Ticaret Departmanı‘nın Huawei ’ye 6 ay daha süre verecek. Bu sayede Huawei ve Honor ’un telefonları, Mayıs 2020 ’ye kadar yazılım ve güvenlik güncellemeleri konusunda sorun yaşamayacak.

Tabi, bu durumun ABD yasağı öncesinde Google ’dan sertifika alan cihazlar için geçerli olduğunu belirtmeliyiz. Huawei Mate 30 gibi yeni telefonlar, Google uygulamalarından yoksun kalmaya devam edecek.

ABD ’nin geçici ihracat lisansı sadece “ulusal güvenliği tehlikeye atmayan, hassas olmayan” ürünleri kapsıyor. Bu nedenle Intel, Qualcomm ve Micron gibi şirketleri kapsamıyor.

Bunun yanı sıra ABD Ticaret Bakanlığı Sekreteri Wilbur Moss, hassas olmayan ürünler için ABD ’li şirketlere Huawei ile ticarete devam edebilecekleri bir lisans vereceklerini açıklamıştı. Bugüne kadar 200 ’den fazla ABD ’li şirketin başvuru yaptığı belirtilirken, henüz lisanslar verilmedi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur