Huawei ’nin Amerikan şirketlerinden ürün almasına izin veren muafiyet, ilk olarak bu yılın mayıs ayında yürürlüğe girmişti. 90 gün süren ilk muafiyet, 19 Ağustos 2019 ’da tekrar 90 günlüğüne uzatılmıştı.

Kasım ayının son günlerinde yine akıllara gelen bu mevzu, Huawei ABD ilişkileri bakımından kritik bir önem taşıyordu. 200 ’den fazla şirket, ABD Başkanı Donald Trump ’a Huawei ile ticaret yapmak istediğini iletmişti.

Görüşmelerini tamamlayan ikili, yapılan toplantıdan olumlu bir sonuç ile ayrıldı. Huawei, beklenildiği gibi, “Geçici Genel Lisans Uzatması” adını taşıyan anlaşmaya göre üçüncü kez Trump yönetimi ile el sıkıştı.

Bu bağlamda 17 Şubat 2020 ’ye kadar ticaret yapabilme özgürlüğüne erişen Huawei tarafında mutluluk var. Başarılı şirket, daha önce kendi çalışanlarının moralini düzeltmek adına toplam 286 milyon dolarlık bonus dağıtmıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı, ulusal güvenliğin altüst edilmemesi için teknoloji ihracatını titizlikle incelemeye devam edecek. 2020 yılı şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Trump yönetimi önümüzdeki günlerde neler yapacak göreceğiz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur