ABD, kasım ayının içinde, Huawei ’ye 90 günlük ek bir süre daha verdiğini açıklamıştı. ABD ’den uzun süredir gelmesi beklenen bu karar, Huawei ’ye satışlarına devam etmesi konusunda bir onay niteliğindeydi.

Mayıs ayında ticari açıdan kara listeye eklenen Huawei, aralarında Google ’ın da olduğu birçok önemli teknoloji deviyle ilişkilerini askıya almak zorunda kaldı. Sonrasında ise bu şirketlere, Huawei ile iş yapmak için lisans almaları gerektiği söylendi.

Huawei lisansı için 300 ’e yakın başvuru oldu. Şimdi ortaya çıkan bilgilere göre ise bazı şirketler bu lisansı almaya başardı. Reuters ’ın açıkladığı bu bilginin yanında, hangi şirketlerin gereken lisansı aldığı ise henüz belli olmadı.

Bir yetkili 300 ’e yakın başvurunun neredeyse yarısının ya da dörtte birinin onaylandığını geri kalanın ise reddedildiğini söyledi. Ticaret Bakanlığı aynı zamanda, ABD ’nın ulusal güvenliğini ve dış politika çıkarlarını tehlikeye sokmayacak şirketlere lisans verdiğini açıkladı. Bakanlık daha detaylı bilgi ise vermedi.

Lisans haberinin ortaya çıkmasıyla birlikte en çok merak edilen konu tabii ki Google ’ın bu lisansı alıp almadığı oldu. Ancak, şimdilik ne Google ne Huawei ne de ABD hükümeti cephesinden buna dair bir açıklama yok.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur