Huawei, 2019 sonuna kadar 270 milyon akıllı telefon satmayı hedeflediğini bugün açıkladı. İşler bir süredir yolunda gibi görünse de, şirketin dördüncü çeyrekte ciddi şekilde düşük performans gösterdiği raporlara yansıdı.

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre, Huawei CEO ’su Richard Yu şirket içi bir toplantıda şirketin şu anda 230 milyon akıllı telefon sevkiyatı olduğunu açıklamış. Yani bu veri Huawei ’nin beklenenden 40 milyon daha az cihaz sattığını ortaya çıkardı.

Ayrıca durumun belki de en endişe verici noktası da, devam eden indirim sezonuna rağmen tüketicilerin markaya olan ilgisinin hızla kaybedildiğinin gözlemlenmesi. Huawei, Ekim ayı sonlarında 200 milyon sevkiyat noktasına ulaştı ve o sırada haftada ortalama 5 milyon akıllı telefon satıyordu.

ABD Hükümetinin şu anda Huawei ’nin Google ’ın hizmetleriyle yeni cihazlar yayınlamasını engelleyen ticari yasağı da devam ettirmesine rağmen cihazlar satılmaya devam ediyor. Bununla birlikte Huawei, ABD ’nin yakın gelecekte bu yasağın ortadan kaldırılacağı ve birçok şeyin normale dönmesine izin vereceği konusunda da umutlu.

Bu yeni rapolar ile şirketin yıllık bazda iyi bir büyüme gösterdiğini belirtmek gerekir. Huawei, 2018 ’de 206 milyon adet ve 2017 ’de sadece 153 milyon adet satış kaydetti. Bu yıl hedeflendiği kişi sayısına ulaşırsa da önemli bir rekora imza atmış olacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur