Firmanın yeni serisi, işletim sistemi konusunda Android 10 tabanlı EMUI 10 yazılımından destek alacak. HarmonyOS planını şimdilik iptal eden Huawei, P40 ailesinin aksesuarları için de çalışıyor.

Henüz tasarım aşamasında olan bu kılıflar için siyah, gri tabanlı beyaz ve bej rengi düşünülmüş. P40 ve P40 Pro adına ortaya sunulan koruyucuların ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

Koruyucunun her köşesinde çıkıntıların olduğunu görüyoruz. Buna ek olarak arka modülün sabit bir şekilde durduğunu da anlayabiliyoruz. Kamera sensörü ve LED flaşı için ayrılan bölümler de gözlerden kaçmıyor.

Kılıfların tasarımında pop-up mekanizmasının olduğunu göremiyoruz. Bilindiği üzere P40 Pro modelinin 6.5 veya 6.7 inçlik kavisli bir ekrana ev sahipliği yapacağı konuşuluyor.  P40 ise 6.1 veya 6.2 inçlik bir ekran eşliğinde gelecek.

Gücünü Kirin 990 ve Kirin 909 5G ’den alacağı söylenen modellerin grafik birimi tarafında ise karşımıza ARM Mali-G76 MP16. Şimdilik hakkında resmi bilgilerin bulunmadığı modellerden P40 ’ın arkasında dörtlü kamera kurulumu bizi karşılayacak. P40 Pro ’nun arkasında ise beşli kamera kurulumu bulunacak.

Batarya konusunda da bazı tahminler bulunuyor. P40, 4.200 mAh ’lik bataryadan beslenecek. P40 Pro ’nun batarya tarafında ise bizi 4.500 mAh ’lik batarya karşılayacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur