Beklenen açıklama, Mobil Dünya Kongresi’nin Corona virüs nedeniyle iptali ardından Huawei’nin sosyal medya üzerinden canlı olarak gerçekleştirdiği lansmanda yapıldı. Yeni nesil katlanabilir Huawei Mate Xs, MatePad Pro ve çeşitli ürünlerin tanıtıldığı lansmanda Richard Yu, Huawei P40 serisinin “Dünya’daki en güçlü 5G amiral gemisi” telefon olacağını da belirtti.

Huawei P40 tanıtım tarihi de 26 Mart olarak açıklandı. Etkinlik Paris’te düzenlenecek.

Huawei Matebook X Pro 2020 tanıtıldı! İşte özellikleri

Huawei, çevrimiçi bir etkinlik düzenleyerek yeni modellerini tanıttı. Huawei Matebook X Pro 2020 özellikleri de bu etkinlikle birlikte belli oldu. İşte yeni nesil dizüstü bilgisayar...

Önümüzdeki ay tanıtılacak olan Huawei P40 serisinin özellikleri hakkında bilgi verilmedi. Ancak tabii ki P40 ailesi güçlü kamera özellikleriyle öne çıkan P serisini en yeni kamera teknolojiler ile devam ettirecek. Telefonda beş veya daha fazla arka kamera bulunması bekleniyor.

Huawei P40, en yeni EMUI 10 sürümünü kullanacak. Google hizmetlerini kullanması hala yasaklı olan Huawei, P40 serisinde Huawei Mobil Hizmetleri ve Play Store’un yerine AppGallery’yi kullanacak.

Huawei P40 serisi üç farklı model ile gelecek

Huawei MatePad Pro tanıtıldı! iPad Pro rakibi!

Huawei yeni katlanabilir telefonu Mate Xs'in yanı sıra MatePad Pro 5G ile karşımıza çıktı. İşte birçok konuda dünyanın en iyisi olan tablet: Huawei MatePad Pro 5G özellikleri ve fiyatı!

Düzenlenecek etkinlikte P40 ve P40 Pro modelleri ile birlikte bir model daha tanıtılacak.

En yeni bilgilere göre, P40 Pro kavisli ekran kullanırken, P40 düz ekran ile birlikte gelecek. Her iki ekranın da çift delikli ön kamera tasarımı ile gelmesi bekleniyor. Yeni nesil telefonlar, Huawei’nin en yeni amiral gemisi işlemcisi olan Kirin 990 ve Kirin 990 5G işlemcisinden güç alacak.

Kamera ve işlemciye ek olarak bataryada da yeni gelişmeler bekleniyor. P40 Pro’nun batarya kapasitesinin 4.500 mAh seviyesinde, P40’ın ise 4.200mAh seviyesinde olacağı ve 50W veya 55W hızlı şarjı destekleyeceği söylentiler arasında.