Akıllı telefon sektöründe adından son yıllarda çok daha sık bahsettiren Huawei, yeni amiral gemi modelleri üzerindeki çalışmalara devam ediyor. Kamera konusundaki iddiasıyla özellikle dikkatleri üzerine toplayan Huawei, P40 ailesini de çok yakında tanıtacak.

Modelle ilgili söylentiler yavaş yavaş artarken tasarımlara ait ilk sızıntılarda güvenilir kaynak OnLeaks tarafından geldi. Mart ayının sonlarına doğru Paris ’te düzenlenmesi beklenen bir etkinlik ile resmiyet kazanacak olan P40 serisi, ilk görselleriyle karşımızda.

Huawei P40 Lite tanıtılmış olabilir! İşte özellikleri

Huawei P40 serisinin tanıtılmasına kısa süre kalırken, her yıl olduğu gibi gözler Pro modeline çevrildi. Huawei P40 Lite modeli ise aslında tanıtılmış olabilir. İşte Huawei P40 Lite özellikleri

Daha önceki modellerinde olduğu gibi Huawei ’nin P40 Pro modelinde 6,5 veya 6,7 inç büyüklüğünde kavisli bir ekran tercih ettiği fark edilirken P40 modelinde 6,1 veya 6,2 inçlik düz bir ekran dikkat çekiyor. Ancak bu defa Pro modeldeki  kavisler sadece yanlarda değil alt tarafta da olacak gibi gözüküyor.

Arka yüze baktığımızda ise akıllara Galaxy S11 sızıntıları geliyor. Dikdörtgen şeklinde sağ üst tarafa konumlandırılan büyük kamera alanı; söylentilere göre P40 Pro modelinde beş, P40 modelinde ise dört adet kamerayı taşıyacak. Arka yüzey ise alıştığımız üzere cam olacak.

Herhangi bir parmak izi sensörünün görülmediği P40 serisinde ekrandan parmak izi okuyucuya yer verilecek. Ön kameranın nasıl bir tasarımla geleceği bilinmese de söz konusu görseller incelendiğinde açılıp kapanan bir mekanizmanın yer almayacağını söylemek mümkün.

USB Type-C girişinin kullanıldığı P40 serisi modellerinde kulaklık girişine ise veda edilmiş. Kirin 990 işlemcisiyle piyasaya sürülmesi beklenen modelde 55 W destekli 5500 mAh bataryaya yer verilmesi bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur