Akıllı telefon satışlarında küresel bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, işlemci üretimini ve işlemci kullanımını olumsuz etkiliyor. Çin’in telefon işlemcileri pazarı için yapılan bir araştırma, Huawei’nin rakiplerini geçtiğini ortaya koydu.

Huawei ve Honor için çalışan HiSilicon, güçlü rakibi Qualcomm aleyhinde ilk kez öne geçti. Üreticilerin Qualcomm yerine HiSilicon’u seçmesi ve Huawei’nin reklam stratejisi, Çin’in en büyük işlemci tedarikçisini değiştirdi.

Bu bağlamda Doğu Asya ülkesinin en büyük işlemci tedarikçisi HiSilicon oldu. Başarılı ekip, Çin’in işlemci pazarında yüzde 43.9’luk bir pazar payı ile lider durumda. 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 24.3’lük bir dilime sahip olan HiSilicon, aynı yılın son çeyreğinde yüzde 36.5’lik bir pazar payını elinde  tuttu.

Yüzde 7.4’lük bir sıçrama bildiren HiSilicon, bu dönem adına bu alanda çoğalma bildiren tek marka olarak tarihe geçti. Qualcomm cephesine baktığımızda kendisinin sene içindeki payı yüzde 48.1’den yüzde 32.8’e düştü.

Telefon işlemcileri pazarı

Kısa bir sürede yüzde 15.3’lük bir düşüşe şahit olan Qualcomm, geçen yılın birincil çeyreğinde HiSilicon’un tahtında oturuyordu. 2019’un son çeyreğinde yüzde 37.8’lik bir pazar payını elinde bulunduran Qualcomm için işler iyiye gitmiyor.

Apple’a baktığımızda kendisinin 1 sene içerisinde sadece yüzde 1’lik bir çoğalma gösterdiğini ancak geçen yılın son dönemine tarafından de yüzde 2.6’lık bir düşüş yaşadığını görüyoruz. Adı verilmeyen öteki işlemcilerin pazar payı ise yüzde 0.2’den yüzde 1.7’ye yükseldi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur