İlgili konu hakkında resmi bir açıklama yapan Wilbur Moss, ABD menşeli şirketlerin Huawei ile yeniden iş birliği yapabileceklerini doğruladı. Bu doğrulama, ABD şirketlerinin Huawei ’ye parça satışı yapmasının önünü açacak.

Satış lisansı mevzusunda 206 firmanın Trump yönetiminden izin istediğini belirten Wilbur Moss, lisans izninin bahsi geçen şirketlere  çok yakında verileceğini açıkladı.

Bir anda 206 talep ile birden muhatap olan Ross, böyle bir sayıyı beklemediğini söyledi. Bunun dışında ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayında Huawei ile iş birliği yapan firmalara yardım sağlama sözü vermişti.

Ekibinin ilerleme sürecinden memnun olan sereter, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının iyi bir durumda olduğunu ve böyle bir anlaşmanın yapılmaması adına hiçbir nedenin ortada olmadığını söyledi.

Dünya üzerindeki en büyük telekomünikasyon ekipmanı sağlayıcısı olan Huawei, 6 ay önce Donald Trump tarafından kara listeye alınmıştı. Bu yaptırım, Huawei ile ABD şirketlerinin ticaret ilişkisi kurmasını engelliyor.

Lisans dağıtımının başlaması ile birlikte ticarette yeni bir dönem başlayacak. Sizce artık buzlar tamamen çözüldü mü?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur