Kore Herald ’ın son raporuna göre Huawei bu yıl 251 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirerek, yüzde 17.7 pazar payı ile yılı bitirecek. Samsung ’un ise bu yıl 323 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirerek yüzde 21.3 pazar payına sahip olacağını tahmin ediyor. Bu kapsamda 2019 yılını geride bıraktığımızda, Huawei ile Samsung arasında sadece yüzde 3.6 ’lık bir fark kaldığını göreceğiz.

İki teknoloji devi arasındaki boşluğun iyice daralması Samsung için büyük bir tehdit oluşturuyor. Geriye dönük baktığımızda Huawei ’nin 2018 yılını yüzde 14.4, Samsung ’un ise yüzde 20.3 pazar payı ile bitirdiğini görüyoruz.

Geçen yıl ikili arasındaki fark yüzde 5.6 seviyesinde. Samsung her yıl daha fazla cihaz satmaya devam etse de, Huawei önüne geçmek için mücadele ettiğini açıkça gösteriyor. Tabi, önümüzdeki yıl ne olacağı bilinmiyor.

Bu yıl ABD ambargosu ile karşı karşıya kalan Huawei, Mate 30 serisinde Google uygulamalarına yer veremedi. Çin için bu bir sorun olmasa da, ülkemizde ve Avrupa ’da bu cihazları rahatça kullanmak mümkün değil.

Önümüzdeki günlerde Huawei ile ABD arasındaki sorunların çözülmesi Samsung ’un tahtını kaybedeceğini kesinleştirecek gibi görünüyor. Apple ise yüzde 13.6 pazar payı ile üçüncü sırada kalmaya devam edecek.

Huawei ve Samsung arasındaki boşluğun daralması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur