Basına sızdırılan reklam afişine göre 6.59 inçlik bir ekran eşliğinde donatılması beklenen yeni model, Ultra FullView özellikli bir ekrana sahip. Çentiksiz ekran tasarımı ile dikkat çeken Huawei Y9s, 6 GB RAM ile gelecek.

Çentiksiz ekranı ile fark yaratan akıllı telefonun arkasında 3 adet kamera bulunuyor. Ana kamerası 48 Megapiksel olan Huawei Y9s, ultra geniş lens destekli ve 8 Megapiksel çözünürlüğünde olan bir kameraya da sahip.

Bunun dışında fotoğraf ve video çekimlerinde 2 Megapiksel çözünürlüğündeki derinlik sensörü ile de kullanıcılara hizmet edeceği düşünülen Huawei Y9s, 128 GB depolama alanına ev sahipliği yapacak.

Ortaya sunulan bilgiler arasında parmak izi okuyucusunun konumu da mevcut. Buna göre Y9 ailesinin en küçük üyesi, parmak izi okuyucusunu ekranında değil yan tarafında ağırlayacak.

 

Honor 9X modeline benzetilen Huawei Y9s adına herhangi bir tanıtım veya çıkış tarihi bilgisi mevcut değil. Huawei tarafından bu ay duyurulması beklenen telefon, söylenenlere göre ilk olarak Pakistan ’da satışa sunulabilir.

34,999 PKR fiyat etiketi ile öne çıkan telefon, yaklaşık 223 dolara tekabül ediyor. Huawei ’nin en yeni ürünü, uygun fiyatlı telefonlar arasında yer alabilir. Buna ek olarak cihazın ekran çözünürlüğü 1080 x 2340 piksel.

Full HD+ ekran desteğinin bulunduğu akıllı telefon, gücünü Kirin 710F işlemciden alacak. 8 çekirdekli yapısıyla orta segment telefonlara güç katan işlemci, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmüştü.

İşlemciye 4 adet ARM Cortex-A53 (1.7 GHz) ve 4 adet ARM Cortex-A73 (2.2 GHz) eşlik ediyor. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen donanımın dışında başka bilgilenenler neler?

Ön tarafında 16 Megapiksel özellikli bir pop-up kamera bulunduran cihaz, bu sayede kullanıcılara tam ekran deneyimini yaşatacak. EMU 9.1 tabanlı Android 9 Pie OS yazılımı da bu ürüne destek verecek.

Sızıntılar arasında telefonun 10 W hızlı şarj desteğine sahip olacağı ve enerjisini 4000 mAh batarya ile yenileyeceği yazıyor. Huawei ’nin yeni telefonu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur