Yıllardır hem ünlülerin hem de siyasetçilerin başına gelen iCloud ya da Google Drive hacklemeleri yüzünden birçok kişinin müstehcen fotoğrafları internette yayılıyor. Hatta bazıları o kadar değerli ki para karşılığı şantaj bile yapılabiliyor. Bu nedenle oldukça tehlikeli bir hale gelen söz konusu fotoğrafları çekmeyi engelleyen Tone e20 oldukça ilginç bir telefon.

Uygun fiyatlı olarak sunulan bu akıllı telefon aslında reşit olmayan kişilerin müstehcen fotoğraflarını çekip yayınlamasının önüne geçmek için geliştirildi. Zira 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 50’ye yakını müstehcen fotoğraf ya da video çekiyor ve bunları birilerine gönderiyor. Yine yapılan başka bir ankete göre, kadınların yüzde 89’u müstehcen fotoğraflarını çektiklerini bildirmişler.

Tone e20 akıllı telefon hangi özelliklere sahip?

Japonlar ise Tone e20 ile bunun önüne geçmek istiyor. Android işletim sistemine sahip olan telefonun Android 9.0 yüklü geldiği biliniyor. 64 GB depolama alanı ile gelen telefonun, 6.26 inçlik HD+ bir ekranı bulunuyor. 13 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya sahip telefona arkada iki kamera daha eşlik ediyor. Telefonda göze çarpan en önemli özellik şüphesiz yapay zeka destekli Smartphone Protection.

Telefonda kullanılan görüntü işleme teknolojisinden dolayı müstehcen olduğu anlaşılan bir fotoğraf çekiyorsanız telefon bunu hemen algılıyor ve söz konusu fotoğraf galerinize kaydedilmiyor. Bu özellik ile bir gün pişman olacağınız fotoğraflar da çekmemiş oluyorsunuz.

Tone e20 başka bir telefon ile bağlantı kurabiliyor. Böylece reşit olmayan gençlerin uygunsuz fotoğraf çekmesi de ebeveyn tarafından kontrol edilmiş oluyor.  Telefonda bulunan yapay zeka sistemi ise bir fotoğrafın içeriğini tanıma özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Telefon global pazarda 180 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.