Zaman zaman çocuk güvenliği yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile eleştiri oklarının hedefi olan Instagram, bu eleştirileri ortadan kaldırmak için yeni bir adım attı. Instagram yaş sınırı uygulaması ile 13 yaş altındaki kullanıcılara kısıtlama geliyor.

Instagram yaptığı açıklamada, yeni kullanıcılar için 13 yaş sınırı getirileceğini açıkladı Instagram ’da 13 yaşın altında en az 1 milyar kullanıcı olduğu biliniyor. Şirketin bu kullanıcılar için de belirli güvenlik önlemleri sunacak. Ancak, şimdilik onların hesaplarının kapatılacağına dair bir açıklama yok.

Sosyal medya platformuna kayıt oluşturmak için artık kullanıcıların doğum tarihlerini girmesi gerekiyor. Facebook hesabı ile bağlanmak isteyen kullanıcıların da Facebook ’a girdikleri doğum tarihi alınacak. Instagram, sonrasında bu tarihin hiçbir şekilde gösterilmeyeceğini de garanti ediyor.

Yani, bundan sonra 13 yaşından küçük kullanıcılar Instagram ’da hesap oluşturamayacak.

Instagram aynı zamanda genç kullanıcılar için gizlilik ayarlarının nasıl kullanılacağını anlatan detaylı açıklamalar da yapacak. Ayrıca, yalnızca takip edilen kişilerden mesaj alınması, hikayelerin yalnızca takip edilen kişiler tarafından yanıtlanabilmesi gibi seçenekler de uygulamada daha etkin rol oynayacak.

Şirket tarafından yapılan duyuruyu buradan okuyabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri‘nde, 1 Ocak 2020 ’den itibaren Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası yürürlüğe giriyor. Instagram ’ın bu yeni uygulaması da aslında bu yasaya uyumlu olmak için atılmış bir adım. Yasaya uyumlu olmayan sosyal medya platformları önemli yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur