En büyük sosyal medya platformlarından Instagram’a gelecek yeni güncelleme sayesinde, arkadaşlarınızla video sohbet üzerinden eş zamanlı olarak gönderilere bakabileceksiniz. Instagram yeni özellik Co Watching ismini taşıyor.

Instagram Co Watching

Instagram direkt mesaj bölümünden video sohbeti açarak kaydettiğiniz, beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz fotoğrafları arkadaşlarınızla beraber görüntüleyebilirsiniz. Bu bakımdan biraz Skype’ın benzer özelliğini andırdığı söylenebilir.

Evden çıkmayanlar için App Store uygulama önerileri

Evden çıkmayanlar için harekete geçen Apple, 'Evdeyiz' isimli yeni bir koleksiyon yayınladı. App Store uygulama önerileri ile kullanıcıların evden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amaçlanıyor.

Doğru bilgi paylaşımı için de güncelleme geliyor

Arama sonuçlarının üstünde bulunan kullanıcıların en kısa sürede en doğru bilgiye ulaşmasını sağlamayı hedefleyen bir panel bulunacak. Eğitimsel bir amaç taşıyan bu bölüm uygulama kullanıcılarının corona virüsü (covid-19) ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ‘nün kaynaklarına, doğru bilgilere ulaşmasını sağlayacak.

Instagram

Doğrulanmış hesaplar ile sağlık otoritelerinden en doğru bilgilerin alınması, bilgi kirliliğinin ve bundan doğabilecek zararların önüne geçilmesini hedefliyor. Uygulama ayrıca daha önce, yanlış yönlendirme yapan reklamları yasaklayarak bu konuda bir adım atmıştı.