Yalan haber devrini bitireceğini açıklayan Instagram, kullanıcılarının psikolojik sağlıklarını düşünerek bazı filtreleri de kaldırmıştı. Şimdi ise fenomenlerin yaptığı reklamlara bazı yasaklar getirildi. Instagram yasakları bu kez fenomenleri hedef alıyor.

Instagram yalan haber devrini bitiriyor!

Sosyal medya siteleri yalan haber ile sorun yaşamaya devam ediyor. Instagram, yeni geliştirdikleri yöntem ile yalan haber engelleme konusunda kullanıcılara daha iyi hizmet vereceklerini duyurdu.

Ünlü isimler marka iş birliklerinde elektronik sigara, tütün ve silah gibi ürünleri kullanamayacak. Bu markalar öne çıkarılmayacak.

İlk duyurunun yapıldığı yasak, ilerleyen günlerde uygulamaya başlanacak. Bu tarz ürünlerin iyi olarak gösterilmesi özellikle yaşı küçük olan kullanıcıların olumsuz etkilenmesine neden olabiliyor.

Bildiğiniz gibi daha önce de alkol ve diyet ilaçlarına bazı yasaklar getirilmişti. Kullanıcıların sağlığını düşünen Instagram ’ın ilerleyen günlerde alacağı kararlar da merak edilir oldu.

Bu arada kısa süre önce de yaş sınırı uygulamasını başlattığını duyuran Instagram, artık kullanıcılara yaşlarını soracak. 13 yaşın altındaki kişilerin hesap açmasına izin verilmeyecek. Mevcut, 13 yaş altı kullanıcılar için de bazı güvenlik önlemleri alınacak. Bu konuyla ilgili haberimizi aşağıdan okuyabilirsiniz.

Instagram ’a yaş sınırı kısıtlaması geldi!
Instagram ’a yaş sınırı kısıtlaması geldi!

Bir süredir konuşulan Instagram yaş sınırı uygulaması sonunda başladı. Yeni kullanıcılar doğum tarihini girmek zorunda kalacak. Instagram yaptığı duyuruyla detayları açıkladı...

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur