Intel Core i9-10980HK, mobil alanda amiral gemisi bir işlemci. 8 çekirdek ve 16 izlek olan işlemci, tepe model dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. Ayrıca AMD’nin bu yıl tanıtacağı mobil işlemcilere karşı, Intel’in elindeki en büyük koz i9-10980HK olacak. Oyuncu bilgisayarında görüntülenen bu işlemci, NVIDIA’nın yeni ekran kartlarıyla birlikte çalışacağa benziyor.

Bu yıl yeni Ampere ekran kartlarını tanıtmaya hazırlanan NVIDIA, mobil kısım için de SUPER ekran kartlarını hazırladı. Orta seviye ekran kartlarına bile GDDR6 bellek sunan şirket, Intel ile ortak çalışmalara devam ediyor. 7 nm üretim sürecinden geçeceği tahmin edilen mobil Ampere ekran kartlarının bu yılki rakibi, 7 nm sürecinden geçen AMD’nin mobil kartları olacak. Intel Core i9-10980HK ve RTX 2080 SUPER donanımlarının bir arada olduğu böyle güçlü bir dizüstü bilgisayara karşı, AMD’nin nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

45W TDP değeri ile gelmesi beklenen i9-10980HK, 16 MB L3 önbelleğe sahip. Intel’in 9. nesil işlemcilerini baz alırsak, böylesine güçlü bir işlemcinin ısınması oldukça muhtemel. Ancak işlemci yüksek sıcaklıklara da ulaşsa da, herhangi bir performans düşüşüne neden olmayacaktır. İşlemci ile birlikte gelen dahili grafik birimi ise UHD 630.

5.0 GHz barajını aşması beklenen i9-10980HK, şimdilik testlerde 5.0 GHz sınırında kadar görüntülenebildi.