Şirket, son üç aylık kazancını yayınladı ve 19 Milyar Doların üzerinde bir geliri onayladı. Bu büyük kazancın arkasında tabi ki 10 nm işlemciler bulunmuyor.

Yatırımcılarla konuşan Intel CEO‘su Bob Swan, Intel ’in şu anki planının 10 nm üretimini arttırmak olduğunu söyledi. Ardından 2021 ’de 7 nm işlemcileri üreteceklerini ve bunun için iki yıllık bir hedefleri olduğunu açıkladı. Şirket‘in bu şekilde kararlar alması AMD‘nin piyasayı domine etmesinden kaynaklanıyor.

Özellikle bütçe dostu güçlü işlemcileri ile birçok kullanıcının sevgisini kazanan AMD, dur durak bilmeden üretime devam ediyor. Ekran kartı ve işlemci piyasasında hız kazanan AMD, son zamanlar da birçok farklı sektör için işlemci üretimine girişti.

Şirket ’in bu tarz bir teknolojiyi çok geç getirmesi kendisini tahtından etmiş olabilir. Sonuçta işlemci piyasasını domine ederken üzerine çöken rahatlık yüzünden,bu seneki pazar payını kaybetti. AMD geliştirdiği teknolojiler sayesinde oldukça güzel işler başarmaya devam edecek gibi duruyor.

 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur