Intel, 10 nm+ Tiger Lake işlemcileri ve Xe ekran kartlarını içeren yeni NUC modellerini hazırlıyor. Belirtilene göre seri, Phantom Canyon NUC 11 Performance ve Extreme olarak ikiye ayrılacak. Her iki modelin de üst seviye kullanıma hazır olacağı belirtildi. Hem taşınabilir hemde güçlü bir masaüstü bilgisayar deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar, NUC serisini özellikle tercih ediyor. Önceki seride karşımıza çıkan aydınlatmaya sahip kuru kafa tasarımı da yeni seride kullanıcılara sunulacak.

Intel Phantom Canyon NUC 11 Extreme

Phantom Canyon NUC 11 Extreme, Intel’in Tiger Lake-U serisi 28W işlemcileri tarafından güçlendirilecek. Modellere göre i5 ve i7 seçenekleri de sunulacak. Grafik tarafında ise entegre bir Xe ekran kartı ve harici bir ekran kartı yine seçenek olarak sunulacak. Harici ekran kartının ne olacağı tam bilinmese de, NVIDIA veya AMD‘nin 6 veya 8 GB kartları tercih edilecek. Bu da NUC serisinin en azından FHD çözünürlük için üst düzey bir performans sunacağı anlamına geliyor. NUC 11 Extreme, 64 GB‘a kadar DDR4-3200 MHz bellek desteğine sahip. Cihaz ayrıca çift M.2 yuvası (1x 22×80 / ​​110 & 1x 22×80) ve bir PCIe x4 Gen 3 NVMe bağlantı noktası içeriyor.

Bir önceki nesilde karşımıza çıkan aydınlatmalı kuru kafa tasarımı da Extreme serisinde tercih edilmiş. Yeni NUC Extreme, kule tipi olarak da kullanılabiliyor. NUC 11 Extreme ile kullanıcılara sunulan bağlantı noktaları ise sırasıyla HDMI 2.0b, Mini DisplayPort, ön ve arka taraflı Thunderbolt 3 bağlantı noktaları, Intel 2.5 Gbps LAN, Intel Wireless-AX 201, IEEE 802.11ax, WiFi 6 ve Bluetooth 5.0 olarak belirlenmiş.

Intel Phantom Canyon NUC 11 Performance

NUC 11 Performance ise yine karşımızı Intel’in Tiger Lake-U serisi 28W işlemcileri ile çıkacak. i3, i5 ve i7 seçenekleri de kullanıcılara sunulacak. Ancak Performance serisi ile birlikte harici bir ekran kartı sunulmayacak. Bu seri sadece Intel’in dahili Xe ekran kartlarını içerecek. Bağlantı noktalarında azalma yaşanırken, Extreme serisi ile birlikte kullanılan aydınlatmalı kuru kafa tasarımı da bu modelde ya kullanılmayacak, ya da daha sade bir tasarımla sunulacak.

Intel CEO’su açıkladı: İşlemci pazar payı önemli değil

AMD'nin vites artırması ile birlikte iş pazar payında düşüş yaşayan Intel'in CEO'su önemli açıklamalarda bulundu. Görünüşe göre Amerikalı şirket için işlemci pazar payı önemli değilmiş.

Intel’in önceki tanıtımlarına bakılırsa, yeni NUC modellerinin PCIe Gen 4.0 desteğine sahip olma ihtimali de mevcut ancak konu hakkında net bir açıklama yok.

Son olarak, yeni NUC bilgisayarların 2020 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Intel Phantom Canyon NUC 11 özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?