Tanıtılan işlemciler, yüksek performanslı bilgi işlem ve yapay zeka için optimize edilmiş ilk Xe tabanlı grafik işlemci olması bakımından büyük önem taşıyor.

Ayrıca Intel yazılım tarafında da atılımlara imza attı. Yüksek performanslı bilgi işlem ve yapay zeka gibi çeşitli bilgi işlem mimarilerinin gücünden yararlanmak için birleşik ve ölçeklenebilir bir programlama modeli olan oneAPI‘yi piyasaya sürdü.

oneAPI, ayrı kod tabanları, çoklu programlama dilleri ve farklı araçlar ve iş akışlarının karmaşıklığını ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda performanstan da ödün vermiyor. Geliştiricilere seçtikleri mimaride birleşik ve açık bir programlama deneyimi sunuyor. OneAPI, aynı zamanda yazılımlar için bir uyumluluk, analiz ve hata ayıklama gibi yeni ve güçlü özelliklere sahip olması bakımından önem taşıyor.

OneAPI ’nin piyasaya sürülmesi bir çok avantajı beraberinde getirecek. Yazılım geliştirme alanında çalışan bir çok kişiye sınırlayıcı yazılımlardan uzak ve yenilikçi olması bakımından çok büyük önem taşıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur