iOS kullanıcılarının en son güvenlik uygulamaları ile işlevsel özellikleri kaçırmasını istemeyen Apple, her yeni iOS sürümünden sonra bir önceki sürüme geri dönüşü engelliyor. Apple ’a göre bu engelleme işlemi oldukça yararlı.

Teknoloji şirketinin güncellemeleri kolaylaştırmak ve sürümler arasında kararsız kalan kişileri yeni sürüme alıştırmak istediği biliniyor. Ayrıca Apple, kendi kullanıcılarının “jailbreak” yönteminden de uzak durmasını diliyor.

Zira “jailbreak” yöntemi sayesinde de eski sürümlere dönebilen kullanıcılar, kendi istekleri doğrultusunda en güncel özelliklerden mahrum kalıyor.

Son zamanlarda binlerce kişinin iOS 13 ’ten uzaklaştığı ortaya çıkmıştı.

İlgili yazılımda yaşanan birçok problem, ne yazık ki kullanıcıların keyfini kaçırdı. Güncelleme üstüne güncelleme yayımlayan Apple, dün iOS 13.3.1 Beta yazılımını iOS takipçilerinin beğenisine sundu.

Apple ’ın eski sürümleri aşamalı bir şekilde kaldırması, günümüzde artık alışılmış olan bir uygulama diyebiliriz. Buradan hareketle Amerikalı şirketin iOS 13.2.3 için attığı imzayı kaldırdığını belirtelim.

Yukarıda da bahsedildiği üzere iPhone ve iPad kullanıcıları, bundan böyle eski sürümlere geri dönemeyecek. iOS 13 için yayımlanan yeni yazılımlar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur