Anne ve babalara çocuklarının iletişim ağını kontrol edebilme imkanı sunan Apple ebeveyn kontrolü, çok basit bir açığa sahip.

Uygulama, çocukların telefonunda kayıtlı olmayan numaraların aramasını kabul etmiyor. Ebeveynlerin sahip olduğu bir kod ile iletişim ağı belirleniyor. Fakat bu denklem bir metin mesajı ile alt üst olabilir.

Telefona kayıtlı olmayan bir kişinin telefona metin mesajı göndermesi halinde Mesajlar uygulaması kullanıcıya numarayı kaydetmeyi öneriyor. Bu durumda numara kaydedilirse, çocuğunuz o kişi arayarak görüşebiliyor veya FaceTime yapabiliyor.

Bu olayda olması gereken ise numara kaydetme aşamasında, ebeveynlerin sahip olduğu kodun sorulmasıydı. Ancak işlem sırasında böyle bir durumla karşılaşılmıyor.

Öte yandan Apple ebeveyn konrolünün ekran kullanım saati sınırlaması konusunda da sınıfta kaldığı söyleniyor. İddialara göre, uygulamanın bu fonksiyonu da doğru şekilde çalışmıyor ve aşılabiliyor.

Apple sorunları kabul etti

Ortaya çıkan bu açıkları kabul eden şirket, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda bu sorunların sadece ‘Standart yapılandırmada ’ olmayan telefonlarda gerçekleşebileceğini belirtti. Öte yandan çocuğunuzun tanınmayan kişilerle iletişim kurmasını önlemek ve bu durumun aşılamamasını sağlamak için ‘Downtime ’ modunun kullanılması gerektiğini açıkladı.

Bu açıkların kısa sürede onarılacağının da sözü verildi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur