Geniş kapsamlı satın alma desteği sayesinde, geliştiriciler Mac ve iOS uygulamalarını tek seferde satın alabilecek. Apple, bu özellikle ilgili planlarına dair, ilk olarak Şubat ayında, ipucu vermişti. Geliştiriciler için bu uygulamanın Mart ayında gelebileceğine dair de ifadeler kullanmışlardı.

iOS 14 kodundaki “Bul” geliştirmesi

iOS 14 kodunda ortaya çıkan yeni bilgilere göre, Apple, "telefonumu bul" uygulamasını geliştirmeyi planlıyor. 9to5Mac'in tespitlerine göre yeni özellikler neler olabilir?

Apple geliştiricilerin web sayfasında paylaştığı bir gönderide; ” Uygulamanızın MacOS versiyonu, geniş kapsamlı satış desteği almıştır. Bu sayede, müşterileriniz iOS, iPadOS, MacOS, WatchOS, ve TvOS kapsamındaki bütün uygulamalarınızın ve uygulamaya dair bütün satın almaların tadını çıkarabilecek.”

iPhone 11

Kullanıcılardan çok uygulama geliştiricilerine yönelik olan bu güncelleme ile, iPad üzerindeki uygulamaların Mac’e de taşınması hedefleniyor. Aynı zamanda kullanıcılar da uygulamaları bütün olarak satın alarak, her seferinde farklı platformlardan tek tek ödeme yapmak zorunda kalmayacak.

Yeni düzenleme, şirketin iPad ve Mac uygulamalarını birleştirmesinin de önünü açıyor.