Ilk Olarak andırmak icabında Apple, birkaç gün önce iOS 13.5 beta sürümünü yayınladı. Böylece iOS 13.5 özellikleri ile ilgili beklentiler de netleşmiş oldu. Yeni özellikler arasında en çok Corona virüs ile ilgili dağıtılmış teferruat bulunuyor. Bu yeni özelliklerin kullanıma başlanacağı tarih olarak Mayıs 2020’nin ikinci veya üçüncü haftası muhabere ediliyor.

Zoom rakibi Google Meet ücretsiz oldu

Google'ın Zoom rakibi video konferans uygulaması Google Meet bedava olarak yoluna devam etmeye hazırlanıyor. İşte bütün teferruat!

Elbette ama laf konusu bu devlete ait yayınlanacak olan tarih beklentileri, beta sürecinde herhangi bir sorunun çıkmadığı durumda geçerli olacaktır. Bu süreçte Apple’ın daha önceki ara güncellemelere kıyasla daha kısa sürede yeni güncellemeyi yayınlaması muhtemel olabilir.

iOS 13.5 çıkış tarihi konusundaki beklentilerin artış göstermeye başlaması, daha önce de belirtildiği gibi yeni iOS 13.5 özellikleri sebebinden kaynaklanıyor. Bu süreçte başlangıçta öne meydana çıkan özellik, maske ile Face ID kullanımı noktasında oluyor. Yeni güncelleme ile birlikte maske takan kullanıcılar, Face ID tanımlanamaması sonrası fazla daha kolay bir şekilde parola ile antre yapma bölümüne geçiş yapabilecek. Face ID sistemi kullanıcının maske taktığını tanımlayarak direk şifre antre alanına kullanıcıyı yönlendirebilecek.

Google iPhone’un emniyet açığını buldu

Google Project Zero ekibi yeni bir iPhone emniyet açığı ile ilgili izah etme yaptı. Google iPhone açığı ile ilgili detayları da paylaştı!

Buna ilave olarak Apple’ın Google ile birlikte üstünde çalıştığı Corona virüs bildirim sistemi de yeni güncellemede bulunan detaylardan olacak. Son olarak FaceTime tarafında da yeniliker sunulacak. Grup FaceTime konuşmalarında yapılacak yeni değişiklikte, konuşan kişinin görüntüsü ekranda otomatik olarak büyütülerek gösterilecek.

Yeni özelliklere ilave olarak bir takım emniyet açıklarının kapatılması ile ilgili detaylar da yeni güncelleme ile birlitke destekli iPhone modellerine sahip olan bütün kullanıcılara iletilmiş olacak. Bu emniyet açıkları arasında bir vakit önce Google’ın ifade ettiği açıkların yer aldığını da hatırlatmakta menfaat var.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur