Düşük güç modu aktif edildiğinde iPhone modellerinin şarj tüketimi azaltılır. İlgili yöntemi kullanan iPhone kullanıcıları, bu mod sayesinde daha uzun süre boyunca telefon kullanabilir.

Düşük güç modunun açık olduğu iPhone cihazları, bazı işlemleri ve güncellemeleri daha geç tamamlar. Ayrıca bazı servislerin işleyişini kesen tasarruf seçeneği, cihazınızın şarj oranı yüzde 80 ’e geldikten sonra otomatik olarak kapanır.

E-posta sisteminin, Siri uygulamasının, otomatik indirme işlemlerinin, bazı görsel efektlerin ve iCloud fotoğraflarının işleyişi, belli bir süre için en düşük seviyede çalışır ve bu da en düşük performansa neden olur.

Düşük modda olan bir iPhone modelini şarja taktığınızda sarı renkte olan bir şarj durumu çubuğu sizi karşılayacaktır. Eğer iOS işletim sistemine yeni iseniz veya herhangi bir değişiklik var mı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yol size yardımcı olacak.

iOS 13 düşük güç modu

Tıpkı iOS 11 ’de ve iOS 12 ’de olduğu gibi burada da şu yolu izlemeniz yeterli olacak: Ayarlar > Pil. Kapatma işlemini de aynı yolu kullanarak yapabilirsiniz. Son olarak düşük modda olan iPhone ürünleri, 30. saniyeden sonra ekranı kapatır.

Düşük mod ayarını seçmek adına kullanabileceğiniz bir diğer yol ise şu şekilde: Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir > Düşük Güç Modu.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur