iPhone 11 Pro Max modelinde, yeni bir  iOS 14 çoklu görev penceresi görünümü sızdırıldı. Sızdırılan görsellere göre, toplamda 4 adet uygulama ekrana sığabiliyor. Ekranın kaydırılması veya herhangi bir uygulamanın kapatılması sonucu diğer açık uygulamalara da bakılabiliyor. Ayrıca açık uygulamalar bu ekranda kilitlenebilecek. Böylece uygulamaların yanlışlıkla kapanmasının da önüne geçilmiş olacak.

Daha önce paylaştığımız bir haberde, Apple’ın bütün ürünleri için benzer bir tasarım anlayışına gitmek istediğini belirtmiştik. Böylece cihaz değiştiren Apple kullanıcıları, herhangi bir kafa karışıklığı yaşamadan Apple ekosistemini kullanmaya devam edebilecek. Bu anlamda yapılan yeni çoklu görev penceresi, daha önce görülen iPad çoklu görev penceresine benzetilmiş. Ekranın ikiye bölünerek kullanılması hakkında ise henüz bir bilgi yok.

iOS 14 için çok fazla sızıntı mevcut değil. Ancak sızdırılan bir diğer özellik ise varsayılan uygulama tercihleri. iOS 14 güncellemesi ile birlikte, sistem tarafından atanmış varsayılan uygulamaların değiştirilebilir olması bekleniyor. Böylece Safari yerine Chrome veya Mail uygulaması yerine Gmail varsayılan uygulama yapılabilecek.

iPhone 12 serisi ile birlikte çentikli tasarımın da kalkması bekleniyor. Böylece ekran görünümünde de bir takım değişiklikler yaşanabilir.

Siz iOS 14 ile birlikte nelerin değişmesini, hangi özelliklerin gelmesini istiyorsunuz?