Apple, Correlium isimli şirketini telif hakkını ihlal ettiği gerekçesi ile mahkemeye verdi. iOS işletim sistemini koplayan şirket olarak ismi çıkan Correlium ise bu davanın ardından Apple ’ın kendisine 300 bin dolarlık borcu olduğunu hatırlattı.

Apple kısa süre önce Corellium ’ın internet sitesindeki ekran görüntülerini paylaşarak şirketin sanal bir iPhone yarattığını iddia etti. Apple açıklamasında Corellium ’ın kodlardan arayüze hatta ikonlara kadar her şey kopyaladığını söyledi.

Corellium, iOS çalıştırabilen sanal iOS cihazlar tasarlayarak, güvenlik açıklarının bulunmasına ve test edilmesine yardımcı olduğunu açıkladı. Şirket bu sayede iPhone modellerini daha güvenli hale getirdiğini iddia etti.

Şirket ayrıca iPhone üreticisine verdiği cevapta, Corellium ’dan önce ve Correlium ’dan sonra şeklinde isimlendirilen bir görsel de paylaştı.

Apple şimdilerde bu ürünün her ne kadar yasadışı olduğunu söylese de Corellium ısrarla ürünün toplum için faydalı olduğunu savunuyor. Corellium ’un bir diğer savunması ise Apple ’ın şirketi yıllardır biliyor oluşu. Corellium ’un kurucularından biri olan Chris Wade ’in de Apple ile yakın ilişkiler içinde olduğu biliniyor. Apple ’ın, 2017 yılında Wade ’i bildirdiği güvenlik açıkları sebebiyle ödüllendirdiği ve Wade ’e iş teklifi sunduğu iddia ediliyor. Corellium ’a göre, bu 300.000 dolarlık ödül ise henüz ödenmiş değil.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur