Temel olarak uyku zamanlayıcısı olarak geçen bu özellikle, uykuya daldıktan sonra Spotify ’da çalan müziğin, istediği sürede durmasını isteyen iOS kullanıcıları artık uygulama içerisinden bunu ayarlayabilecek.

Nasıl Kullanılır?

Spotify bu özelliği, yayınlayacağı güncelleme ile iOS kullanıcıları için de aktif hale getirdikten sonra, hemen aşağıdaki adımları izleyerek siz de Spotify uyku modu özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Spotify ’ı cihazınızda açın. Seçeceğiniz müziği veya podcast ’i çalmaya başlayın. ‘Şimdi çalınıyor ’ ekranını seçin. Müzik dinliyorsanız ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya, bir podcast dinliyorsanız sağ alt köşedeki küçük ay simgesine dokunun. Çıkan ekranı aşağıya kaydırdığınızda karşınıza gelen ‘uyku zamanlayıcısını ’ seçin. Müziğin kapanması için bir süre belirleyin. (Beş dakika ile bir saat arasında seçim yapabileceğiniz seçenekler buluyor.)
Spotify uyku modu özelliğinin yürütme kontrollerinin yanında beliren ay ikonu ile aktif olduğunu görebilirsiniz. Bir zamanlayıcı ayarladıysanız ve henüz uykuya dalmadıysanız, geri dönebilir ve zamanlayıcıyı kapat seçeneğini kullanabilir veya daha fazla zaman seçimini de yapabilirsiniz. Yatmadan önce ne dinleyeceğinize karar veremediyseniz, biraz ilham almak için Spotify‘ın uyku çalma listeleri seçimine gidin.

Uygulama içerisinde bu işlevi görmüyorsanız, bu adımları izlemeden önce Spotify uygulamasını App Store‘dan en son sürümüne güncellemeniz gerektiğini tekrar hatırlatalım.

Bonus

Çalan müziği durdurma özelliği Apple tarafından aslında uzun bir süredir iOS kullanıcılarının hizmetine sunulmuş durumda. Fakat yayınlanacak bu yeni güncelleme ile Spotify kendi uygulamasına bu özelliği entegre etmiş olacak.

Apple ’ın kendi zamanlayıcısına ulaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Saat uygulamasını açın. Ekranın sağ altında sayaç kısmına dokunun. Sayaç bitince bölümüne giriş yapın. En alttaki ‘çalmayı durdur ’ kısmını seçin. Sağ üstteki ayarla ’ya dokunun. Buradan çalan müziğin durmasını istediğiniz zaman dilimini seçip başlat ’a basın, hepsi bu kadar.

İlk olarak Android işletim sistemine sahip telefonlara gelen Spotify uyku modu özelliğinin, Apple ile Spotify arasındaki sürtüşmelerden mi yoksa hemen yukarıda bahsettiğimiz var olan özellikten mi iOS ’e bu denli geç geldigi bilinmiyor.

Apple, Spotify ’ın Yoluna Taş mı Koyuyor?
Apple, Spotify ’ın Yoluna Taş mı Koyuyor?

Dijital müzik servisleri deyince Spotify ve Apple Music servislerinin kıyasıya bir rekabeti bulunuyor. Son dönemde özellikle iOS kullanıcılarından kendine ciddi bir abone çeken Apple, aynı zamanda Android kullanıcılarını da kendisine çekmek istiyor. Apple - Spotify kavgası başladı! Kıyasıya devam eden bu rekabet iki şirket arasında geçen bir güncelleme sorunu yüzünden başka bir boyuta taşındı. Spotify'ın iOS uygulamasına gönderdiği güncelleme Apple tarafından reddedilince; Apple'ın bunu kasti olarak yapmış olabileceği konuşuluyor. Apple Music - Spotify karşılaştırması Konuyla ilgili açıklama yapan Spotify, Apple'ı "Rekabet karşıtı" olarak nitelendirirken, güncellemeye

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur