Önceki ismi Windows Defender olan ve bilgisayardaki güvenliği sağlayan uygulama, yeni ismi Microsoft Defender ile birlikte mobil cihazlara da gelecek. macOS üzerinde tam bir koruma sağlayan Microsoft Defender, bütün işletim sistemlerinde iyi bir koruma sağlamayı amaçlıyor. Mobil için uygulamalarını geliştirmeye devam eden yazılım devi Microsoft, Linux için de geliştirmelere başladı.

Apple, iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad modellerinde uygulamaların güvenliğini taramak için herhangi bir antivirüs programına izin vermiyor. Bu sebeple, iOS için geliştirilecek olan Microsoft Defender büyük farklılıklar içerebilir. Android işletim sistemi için hali hazırda pek çok antivirüs yazılımı bulunmakta. Bu sebeple iki sistem için geliştirilen uygulama, farklı özelliklere sahip olabilir.

iOS ve Android için geliştirilen Microsoft Defender, özellikle şirket çalışanlarının kullanıcı adlarını, şifrelerini veya diğer hesap bilgilerini korumak amaçlı geliştiriliyor. İzinsiz kimlik avına izin vermek istemeyen Microsoft, bunu iOS sisteminde nasıl yapacak henüz bilinmiyor.

Mobil işletim sistemlerinin yanı sıra, Linux için de Microsoft Defender uygulaması geliyor. Microsoft’un dediğine göre, bu uygulama ilk olarak sadece kurumsal işletmeler ve çalışanları için kullanılabilir durumda olacak. Uygulamanın bütün tüketiciler için kullanıma sunulması hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak istenilen sonuçlar alınırsa, Microsoft Defender uygulamasını gelecekte tüm tüketiciler için indirilebilir halde görebiliriz.