Apple bu sıralar Mart ayında yapılması beklenen lansman ile gündemdeyken, bugün Twitter üzerinden paylaşılan iPad çoklu görev konsepti kullanıcıların dikkatini çekti. Konsept hızlı bir şekilde Apple iPad kullanıcılarının bulunduğu forumlarda yayınlanırken, Twitter’da da beklenmedik bir ilgiyle karşılandı.

Kullanıcıların dikkatini çeken bu konsept Tasarım okuyan bir üniversite öğrencisi Tommy Rutherling tarafından oluşturuldu. Bu bölünmüş ekran konsepti bir uygulama ekranın yarısını kaplarken, diğer yarısının ise normal Ana ekranı göstermesi ile ön plana çıktı.

iPadOS multitasking concept pic.twitter.com/wBmCrRBqWe

— tommy (@Rutherling) February 24, 2020

iPad çoklu görevinin bu konseptle yeniden çerçevelendirilmesi hem kullanılabilirlik hem de bulunabilirlik açısından büyük bir fark yaratabilir. Yeni ve boş bir ana ekranı bir taraftan çekmek, ekrandaki uygulamaları yeniden boyutlandırmak veya panelleri kapatmak için yalnızca bir parmağınızı kullanmak oldukça ilgi çekici duruyor.

Şu an forumlarda konuşulan tek konu ise Apple‘ın neden böyle bir iPad çoklu görev kullanımı sunmadığı oldu. Peki sizce bu iPad çoklu görev konsepti nasıl?