Instagram kurulduğu günden bu yana birçok güncelleme ile kullanıcı deneyimini günden güne geliştirmiş ve popülerliğini de buna borçlu olan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. 2020 yılına gelmiş olmamıza rağmen platformun hala bir iPad uygulaması yok. Instagram CEO’su şirketin bir iPad uygulaması geliştirmemesinin nedenini kaynakların yetersizliğine bağlıyor.

Instagram’ın iOS tarafında yalnızca iPhone için sunulmasının nedeni, her iki cihaz grubu için de geliştirecek kaynaklara sahip olmamaları olarak gösteren Mosseri, uygulamanın geliştirilmesi için yapılması gereken çok iş olduğunu ancak iPad uygulamasının geliştirilse bile o kadar da kazançlı olmayacağını söylüyor.

Resmi ağızdan yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere Instagram için iPad uygulamasının yakın bir zaman içinde kullanıcılara sunulmayacağını söyleyebiliriz. Bunun yanında yıllar önce iPad’ler için resmi olmayan bir Instagram uygulaması bulunuyordu ancak Instagram bu uygulamanın kaldırılmasını sağlamıştı.

Elbette yine de isteyenler Instagram’ın Web sürümünü iPad’lerinde rahatça kullanabiliyor. Bilgisayarda yapabildiğiniz her şeyi yapabildiğiniz bu sürümü de en nihayetinde kullanabilirsiniz.  Özel bir uygulamanın yerini tutmayacak olsa da yine de iPad üzerinden bu şekilde Instagram’ı kullanmak mümkün.