iPhone 11, 7.299 TL fiyat etiketi ile dikkat çekerken Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 2.299 TL fiyat etiketine sahip. Peki aradaki fiyat ve segment farkı ortadayken, iki modelin kamerası arasında fark ne kadar radikal gelin yakından bakalım.

iPhone 11 kamera özellikleri

iPhone 11 kamerası, 12 Megapiksellik iki kamera dan biri geniş açılı diğeri ise ultra geniş açılı. Ultra geniş açılı lens f/2.4 diyafram değerine sahipken, geniş açılı lensin diyafram değeri f/1.8 olarak karşımıza çıkıyor. Dikey şeklinde konumlandırılmış kamera kurulumunun hemen yanında flaş konumlanıyor. Ayrıca, kurulumun PDAF ve OIS desteğinin olduğunu belirtelim.Kameraya gelmiş bir diğer yeni özellik ise Gece Modu. Artık, iPhone ile düşük ışıkta da başarılı fotoğraflar çekmek mümkün.

4K 60 FPS video çekebilen telefonun önünde de yine 12 Megapiksellik kamera konumlanıyor. Bu kameranın diyafram değeri f/2.2 olarak karşımıza çıkıyor. Ön kamera ile de yine 4K 60 FPS çözünürlüğünde videolar çekilebiliyor.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro kamera özellikleri

Xiaomi Redmi Note 8 Pro kamerası özellikleri arasında kamera özellikleri teknik olarak iPhone’un önüne geçiyor. 64 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya sırasıyla 8 Megapiksellik geniş açılı kamera, 2 Megapiksellik derinlik algılayıcı kamera ve 2 Megapiksellik makro kamera yani toplamda 3 kamera daha eşlik ediyor.

iPhone’da 2, Note 8 Pro’da 4 farklı kamera olması iPhone’un işlerini zorlaştırıyor gibi dursa da, videoyu izlemeden karar vermemeniz gerektiğini söyleyelim. İyi seyirler.