Apple, iPhone 11 siparişlerinin arttığını bildirirken bu siparişlere yetişebilmek için iPhone 11 Pro Max siparişlerini kestiğini açıkladı. Telefonlar piyasaya sürüleli 1 ay olmasına rağmen, iPhone 11 satışları, iPhone XR ’ı geçmeyi başardı. Apple ’ın bu tutumu oldukça karamsar karşılanmış durumda. Rosenblatt Securities‘ten Jun Zhang‘in yayınlanan son notunda Apple ’ın, 70 milyon iPhone 11 ve iPhone 11 Pro birimlerini satma yolunda hızla ilerlediğini açıkladı.

Eylül ayının sonunda piyasaya sürülen iPhone 11 serisinden, iPhone 11‘in 12 milyon adetlik sevkiyata imza attığı iddia ediliyor. Bu sayı, bir önceki yıl piyasaya sürülen ve selefi olan iPhone XR‘dan yüzde 15 daha fazla. Ayrıca, iPhone 11, Avrupa, Japonya ve Avustralya‘daki popülerliği sayesinde küresel pazar payında ani bir artış yaşadı.

iPhone 11 yüksek talep görürken, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max işler pek de beklendiği gibi gitmemiş olabilir. Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro siparişlerine yetişebilmek için iPhone 11 Pro Max siparişlerini kesti. İlerleyen dönemler de siparişlerin tekrardan başlayacağı düşünülüyor.

Bu arada, iPhone XR ’a göre satışlarını artıran iPhone 11 ’e karşılık, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max satışları, XS ve XS Max karşısında  yüzde 15 geriledi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur