Çin ’den gelen tedarik zinciri raporlarına göre, geçtiğimiz ay iPhone satışlarında yıllık bazda yüzde 30 düşüş yaşandığı belirtiliyor. Görünüşe göre, Doğu Asyalı ülkenin Apple ’a olan ilgisi azalmış durumda. Bu düşüşün tam olarak ne ile ilgili olduğu henüz bilinmese de, Çin ve Amerika arasında yaşanan gerilimler bu durumun sebebi olabilir.

Genel satış rakamlarına göre, iPhone 11 serisi arasından en popüler cihaz olmayı başaran telefon iPhone 11 modeli. Ancak iPhone 11 Çin satışları için durumlar tersine dönmüş durumda. Çoğunluk, iPhone 11 modelini LCD ekrana sahip olduğu için tercih etmek istemiyor. Pro ve Pro Max modelleri de fiyat olarak üst seviyede kalıyor.

5G teknolojisinin yaygınlaşması, Apple tarafını bu yıl daha da kötü etkileyebilir. Çin ’de bulunan bazı kullanıcılar, geleceğe yatırım yapma düşüncesiyle 5G destekli cihazlara yönelmeye başladı. Ancak, Apple ’ın 5G destekli cihazı henüz piyasada bulunmuyor. iPhone ailesinde 5G desteği yüksek ihtimalle iPhone 12 serisi ile birlikte gelecek. 5G desteğinin tüm iPhone 12 serisinde mi, yoksa sadece Pro modelinde mi olacağıyla ilgili henüz bir bilgi yok.

Apple ’ın bu yıl tanıttığı AirPods Pro, Mac Pro ve 16 inç Macbook Pro modellerinin satış rakamlarıysa henüz bilinmiyor. Bilinen tek şey, bu yıl en büyük çıkış yapan cihazlardan birisinin AirPods Pro olduğu. Apple, 2017 yılında 14 milyon, 2018 yılındaysa 35 milyon AirPods satışı yapmıştı. AirPods satışları firmanın yüzünü güldürmüş durumda.

Siz Apple ’ın bu yıl tanıttığı cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur