Huawei ve Apple ’ın en iddialı telefonları arasında yer alan iPhone 11 ve P30 Pro benzer fiyat segmenti ile dikkat çekiyor. Apple ’ın kamerası ile oldukça iddialı olduğu iPhone 11, fotoğraf konusunda efsaneleşen P30 Pro karşısında neler yapabiliyor. Gelin videomuzda beraber karar verelim

P30 Pro kamera özellikleri

P30 Pro ’nun arka tarafında 40 Megapiksel çözünürlüğünde olan ve f/1.6 diyaframa sahip olan geniş açılı bir ana kamera yer alıyor. Bu kameraya 20 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı f/2.2, 8 Megapiksel çözünürlüğünde 5x optik yakınlaştırma sağlayan periscope kamera ve ToF sensörü eşlik ediyor.

Gece fotoğraflarında da iddialı olan P30 Pro 409.600 ISO değerine ulaşılabiliyor olması, düşük ışık altında ve gece yapılan çekimlerde cihazı oldukça iddialı hale getiriyor. Gece modundaki başarı, düşük ışık portre modlarında da kendini gösteriyor ve  Portre için hem yapay zeka hem de yenilenen HDR algoritması devreye giriyor ve karanlık ortamlarda da iyi portre fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

iPhone 11 kamera özellikleri

iPhone 11 kamera özellikleri, iPhone 11 serisinin diğer üyeleri olan iPhone 11 Pro Max ve iPhone 11 Pro ’dan çok farklı değil. iPhone 11, abileri diyebileceğimiz diğer modellerden farklı olarak telefoto kameraya sahip değil. Bunun dışında gece modundan video çekim özelliklerine kadar tüm özelliklerin kamera konusunda aynı olduğunu belirtelim. iPhone 11, ana kamera ve geniş açılı kamera ile karşımıza çıkıyor. Ana kamera 12 megapiksel f/1.8 diyaframa sahipken, geniş açılı kamera da 12 megapiksel f/2.4 diyaframa sahip değerleri ile 120 derecelik görüş açısı ile geniş açılı fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.

Apple, fotoğraf çekimi tarafında yapay zeka ile oldukça iddialı. Deep Fusion olarak adlandırılan yapay zeka sistemi ile beraber iPhone 11 serisi düşük ve loş ışıklı ortamlarda yapay zekanın nimetlerini kullanarak en iyi fotoğrafı karşımıza çıkarmaya çalışıyor.

Videoyu izledikten sonra fikirlerini merak ediyoruz. Sizin terciniz hangi telefondan yana?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur