Yayınlanan son rapora göre 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan iPhone 12 Pro Max’ta sensör kaydırma görüntü sabitleme teknolojisini kullanılacak. Apple’ın ve diğer üreticilerin yıllardır kullanmakta olduğu optik sabitleme teknolojisi (OIS) ile sensör kaydırma temelli sabitlemenin çalışma mantığı farklı.

En büyük avantaj ise OIS’in aksine doğrudan sensörle bağlantılı bir şekilde çalışması. Bu sayede iPhone 12 Pro Max’in tüm kameralarında ve çok daha önemlisi ultra geniş açılı kamerasında sarsıntıların ortadan kaldırılacak.

İlginç olan detay ise Kuo’nun 6.1 inç büyüklüğündeki iPhone 12 Pro‘da bu teknolojinin kullanılacağına inanmaması. Apple’ın bunu 2021’de kullanıcılarla buluşturacağı iPhone 13 Pro’ya kadar erteleyebileceği belirtiliyor.

iPhone 12 kamerası henüz periskop ile karşımıza çıkmayacak!

iPhone 11 Pro ve Pro Max’ta kamerayı eşit tutan Apple bu yönde bir karar alırsa, mevcut stratejisinden sapmış olacak. Sensörlerin büyümesi gece modu ve yakınlaştırma konusunda avantaj sağlayacak. “rakiplerinde olan bir özellik” olarak tanımladığımız periskop kamerayı iPhone 12 serisinde göremeyeceğiz.

Apple’ın en büyük rakipleri Huawei ve Samsung amiral gemilerinde periskop kameraya yer vermeyi tercih etti. Bu sayede hibrit ve dijital yakınlaştırma konusunda büyük bir avantaj sağlanırken, en büyük taleplerden birisi de iPhone 12 serisinde telefoto kameranın yerini periskop kameraya bırakmasıydı.

Ancak, Kuo’ya göre 2020 yılına kadar beklememiz gerekiyor. Apple’ın iPhone’lar için özel bir periskop lens üretmek için Tayvanlı tedarikçi Genius Electronic Optical ile ortaklaşa çalıştığına inanan Kuo, iPhone 14 serisine kadar periskop kameranın olmayacağını dile getiriyor.