Apple ’ın yıllardır kullandığı bu port en pahalı modelde, yani herhangi bir isim değişiklik olmazsa iPhone 13 Pro Max‘ta yer almayacak. Uygun fiyatlı modelde kullanılmaya devam edilirken, teknoloji devinin iPad Pro ’daki gibi USB-C ’ye geçiş yapacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Kaynağa göre Apple ’ın planı tamamen kablosuz bir iPhone deneyimi sunmak. Bu iPhone ’da şarj / veri aktarımı için herhangi bir portun yer almayacağı, bu işlemlerin tamamen kablosuz bir şekilde gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Meizu ve Oppo daha önce herhangi bir bağlantı noktasının yer almadığı telefon prototipleri ile karşımıza çıkmıştı. Ancak, bu yapıdaki bir telefonu henüz piyasaya süren bir marka olmadı. Lightning portuna daha doğrusu tüm portlara veda etmek iPhone ’u suya karşı daha dayanıklı hale getirecek.

Telefonun içindeki boş alan artacağı için batarya kapasitesi artırılabilecek. Hatta ek kameralar ve 5G antenleri için önemli bir alan kazanılacak. Kafaları karıştıran detay ise Apple ’ın kullanıcı deneyimine odaklanması ve yeni teknolojileri en iyi hale gelmeden kullanıcılara sunmaması.

Android telefonlarda gördüğümüz bir yeniliği iki – üç yıl sonra iyileştirilmiş bir şekilde iPhone ’lara getiren Apple ’ın çılgın bir adım atarak, 2021 iPhone modelinde kablosuza geçiş yapıp yapmayacağını birlikte göreceğiz.

2021 iPhone kablosuz modellerinden beklentileriniz neler?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur