Bugüne kadar herhangi bir iPhone veya iPad’e jailbreak işlemi uygulamak için bilgisayara ihtiyaç duyuluyordu. Artık bir Android telefon yardımıyla bu işlem gerçekleştirilebiliyor.

Checkra1n olarak adlandırılan bu yazılım iOS 13 ile uyumlu ilk jailbreak ve iPhone 5’ten iPhone X‘e kadar çalışıyor. iOS 12.3 ve daha yeni sürümler ile kullanılabilen bu jailbreak’in en büyük dezavantajı geçici olması. Yani şarjınız bittiğinde veya telefonunuzu yeniden başlattığınızda işlevini kaybediyor.

Bu kapsamda yanınızda taşıdığınız bir Android telefon ve kablo ile tekrar aktif hale getirebilmeniz taşınabilirlik açısından büyük bir avantaj. Kablo demişken, bir ucu USB-C veya microUSB diğer ucu ise Lightning olan bir kabloya ihtiyacınız var. Zira, bu işlemi kablosuz bir şekilde gerçekleştiremezsiniz.

Bu işlemi gerçekleştirecek olan Android cihazın root edilmiş olması gerekiyor. Gerekli paketleri indirdikten sonra Android cihazınızda terminali açarak belirlenen komutları girmeniz yeterli olacak. Tabi, bu işlemi yapmak için iPhone’un öncesinde kabloyu bağlayarak DFU moda alınması gerekiyor.

Checkra1n’in iOS 13 çalıştıran belirli iOS cihazları için Android’de kullanılabiliyor olmasının nedeni, hem macOS hem de Linux desteği. Bu konuyla ilgileniyorsanız, buraya tıklayarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ancak, ShiftDelete.Net olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimizi hatırlatırız.