iPhone satışları ile ilgili verilere geçmeden önce Apple ’ın 4. çeyrekteki gelirine bakmak gerekiyor. Şirket, bu çeyrekte 64 milyar dolarlık bir gelire imza attı. Böylece, tüm 4. çeyrek sonuçları içinde en fazla gelir ettiği dönem bu oldu.

Apple geliri rekor seviyeye ulaşırken, iPhone satışlarından 33,36 miyar dolar gelir elde edildi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre akıllı telefon satışlarında yüzde 9,2 ’lik bir gerileme yaşandığını gösteriyor. Geçen yıl bu gelir, 36,76 milyar dolar seviyesindeydi.

iPhone dünyasında gerilemeye yaşayan Apple‘ın yüzünü güldüren ise servisler oldu. Apple servislerinin gelirleri geçen yıla oranla yüzde 2 artarak, 12,5 milyar dolara ulaştı. Bu gelir geçen yıl 10,6 milyar dolar seviyesindeydi. Bu arada şirketin ücretli abone sayısı da arttı. Geçen yıl 330 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple, bu yıl 450 milyon abone ile yoluna devam ediyor.

iPhone satışlarına gerileme yaşanırken, diğer ürün gruplarındaki gelirlere de bakmak gerekiyor. Mac satışlarında 6.99 milyar dolar gelir elde eden şirket, iPad satışlarında 4,65 milyar dolarlık gelire, ev ürünleri, aksesuar ve giyilebilir cihaz ürünlerinde ise 6,52 milyar dolarlık gelire ulaştı.

Tim Cook yaptığı açıklamayla, servisler, giyilebilir cihazlar ve iPad satışlarındaki artışın şirket gelirlerinde önemli paya sahip olduğunu söyledi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur