Aston Martin, Valkyrie adlı yeni otomobilini tanıtmıştı. Valkyrie sadece 150 adet üretilecek ve fiyatı yaklaşık 3.2 milyon dolar olacak. Bu sebepten dolayı firma daha ucuz bir model daha çıkarmaya karar verdi.

Dünyaca ünlü otomobil tasarımcısı Adrian Newey önderliğinde başlanan projenin 500 araç ile sınırlı olması bekleniyor. Valkyrie modeline göre daha hafif olması planlanan Valhalla’nın bazı teknik özellikleri açıklandı.

Firma 1968 yılında ürettiği 5.3 litre V8 motordan sonra başka firmalardan temin ettiği motorları kullanmaya başlamıştı. Valhalla modeliyle birlikte yaklaşık 42 sene sonra tekrar kendi motorunu tanıttı.

Üretilecek olan araçta Aston Martin teknolojileriyle donatılmış  3.0 litre V6 motor yer alacak. TM01 kod adıyla piyasaya sürülecek olan motora günümüz teknolojisine ayak uydurabilmek için elektrik motorları da eşlik edecek.

Ayrıca araçta Valkyrie modelinden farklı olarak turbo besleme de yer alacak. Şirket elektrik motorları hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak birçok hibrit araçta olduğu gibi Valhalla modelinde de sadece elektrikli motorların kullanıldığı sürüş modu yer alması bekleniyor.

Aston Martin Valhalla modelinin ortalama 1 milyon dolar fiyat etiketi ile piyasaya sürülmesi bekleniyor.