Bu yüzük herhangi bir tehlike anında hayatınızı kurtarmak için üretildi.
Dünyada özellikle kadınların malesef ki kendini korumaya ihtiyaçları var. Her gün kadınlarla ilgili onlarca haber okuyor ve bir gün bizim de başımıza gelirse diye korkuyoruz.

Üretilebilecek onca çözümden belki sadece birisi olabilir ama yine de karşılaştığım bir üründen bahsetmek istiyorum size: Nimb yüzüğü.

Bu yüzük Londra'da yapılan bir teknoloji fuarında tanıtıldı ve kullanıcı kitle olarak özellikle kadınlar gösterildi.

Peki bu yüzük ne işe yarıyor
Allah korusun tabii, ama diyelim ki bir bir tehlike anı yaşıyorsunuz ve yardıma ihtiyacınız var. Böyle bir panik anında elimiz ayağımıza dolaşır ya da kaskatı kesiliriz. Bir telefon numarası çevirmek de oldukça zor hale gelir. İşte o anda dışarıdan bakıldığında sıradan bir yüzük olduğunu düşündüren bu teknolojik aleti devreye sokabiliyorsunuz. Daha önceden cihaza kaydedeceğiniz ulaşılabilir numaralar ve polis için avuç içi tarafında kalan düğmeye üç saniye boyunca basmanız yeterli. Böylece gönderdiğiniz çağrı ile istediğiniz yardıma ulaşabiliyorsunuz. Çünkü bu alarm yüzüğü kişisel bilgilerinizi ve nerede olduğunuzu açıklayan bir mesaj gönderiyor.

Yaratılan algı sebebiyle akla ilk saldırıya uğrama ihtimalimiz gelse de, herhangi bir kaza ya da hastalık anı için de mükemmel bir çözüm olacak gibi görünüyor.

Yanlış alarmı düzeltmek mümkün
Diyelim ki, yüzüğü yanlışlıkla çalıştırdınız. O zaman da iptal edilmesi için geliştirilmiş aplikasyondan faydalanıyorsunuz. Daha önceden belirlediğiniz iptal şifresini girdiğinizde çağrınız iptal ediliyor.

Yüzüğün amacı aynı zamanda bir topluluk oluşturmak
Bu yüzüğü takmak isteyen insanlar da aslında kendi aralarında bir bağ kurabiliyor. Aslında amaç da bu; birbirinden haberdar bir topluluk oluşturmak. Çünkü bu yüzük sadece kişisel güvenliği sağlamak için değil, doğal felaketler gibi tüm insanları ilgilendiren acil durumlarda bir haberleşme cihazı olabilsin diye de üretildi.

Çocuklarınızla aranızda güvenlik bağı kuruyor
Bir başka kullanım amacı da çocuklarınızdan haberdar olmanızı sağlaması. Çocukların da kullanmasında bir sakınca bulunmayan bu alarm yüzüğü sayesinde çocuğunuz okula veya sizden uzak başka bir yere gittiğinde aklınız kalmaz.

Yüzüğün tasarımı
Yüzük siyah ve beyaz olmak üzere iki renk tasarlandı. Şu an satışı sadece ABD'de olan yüzüklerin fiyatı 149 dolar olarak belirlendi.

En kısa zamanda ülkemizde de satışa sunulmasını bekliyoruz.

KAYNAK:Ensonhaber.com