Ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine ve otomatik şanzımana sahip olan araç, mayınlara ve dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı zırhlı. Farklı coğrafi şartlarda hızlı hareket edebilmesi için düşük ağırlıkta bir gövdeye ve 5 yol tekerine sahip olan KAPLAN ’a farklı alt sistemler entegre edilebiliyor.

Bu sayede oldukça geniş bir yelpazedeki görevleri yerine getirebilen araç, soğuk ve sıcak iklim koşullarına karşı personeli koruyor. Asfalttan engebeli arazilere kadar her alan hızlıca hareket edebilme yeteneğine sahip.

Bunun yanı sıra araçta yer alan gelişmiş süspansiyonlu palet sistemi, araçta oluşan titreşimi azaltırken, yol tutuşunu artırıyor.  KAPLAN STA ’nın vurucu gücünü modern atış ve komuta kontrol yeteneklerine sahip olan Uzaktan Komutalı Tanksavar Kulesi oluşturuyor.

PARS 4X4 STA özellikleri

PARS 4X4 STA ise dört kişilik bir mürettebata sahip. Herhangi bir ön hazırlık gerekmeden derin ve akıntılı suda operasyon yapma imkanı sağlayan araç düşük bir silüete sahip. Arkasında yer alan iki adet pervane ve uskur ile suda oldukça yüksek bir manevra kabiliyetine sahip.

Ön kısmında yer alan hidrolik kurtarma vinci sayesinde ihtiyaç halinde kendini kurtarabilen araç yüzde 70 dik eğim tırmanabiliyor. Aynı zamanda yüzde 40 yan eğimde tutunabilen araç, 40 sanimetre dik engelleri kolaylıkla geçebiliyor.

Ağırlık merkezi yere yakın bir şekilde konumlandırılan PARS tam bağımsız süspansiyon sistemine sahip. ABS destekli hidrolik disk frenleri, düşük yer basıncı, arttırılmış yaklaşma ve uzaklaşma açıları, azaltılmış kırılma açısı ile her türlü zorlu arazide hareket edebiliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur