iPhone kullanıcısıysanız, her pazar telefonunuza haftalık olarak ekrana ne kadar baktığınızı gösteren bir veri gelir. Bu veriden hangi uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi görebilirsiniz.

Benzer bir özellik Android telefonlarda bulunuyor olsa da Mart ayının başlarından beri evde daha fazla vakit geçiren akıllı telefon kullanıcıları Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden ekran süresindeki artışı paylaşıyor. Birçok kullanıcı ekrana baktığı sürenin yaklaşık iki kat arttığını söylerken, mobil uygulamalarda geçirilen vaktin de artış gösterdiği aktarılıyor.

Telefonların söz konusu özelliği ile veriler bir kişinin ekran kullanımının geçen haftaya göre yüzdelik olarak ne kadar artış gösterdiğini ya da azaldığını bildiriyor. Geçen haftadan beri yaşanan karantina günleri, telefon bağımlılığının da üst seviyeye çıkmasına neden olabilir. Zira sosyal medya hesaplarından ekran süresini paylaşan kişiler telefon kullanımlarının ikiye katlandığını aktarıyor ve bu sadece başlangıç.

Türkiye’den yapılan Twitter paylaşımlarına bakıldığında ise bazı kullanıcılar günlük ekran sürelerini 7 ila 12 saat aralığında olduğunu belirtiyor.

Google Play Store ve App Store üzerinden birçok uygulama indirilme rekoru yaşıyor. Bu süreçte mobil oyunların indirilme oranlarının oldukça arttığını söylemek de mümkün. İlerleyen günlerde ise bu rakamların daha da artması bekleniyor.