Reuters’da yer alan habere göre, Çin’de akıllı telefon üretimi gerçekleştiren Apple ve diğer büyük şirketlerin fabrikalarını kapalı tutması ve lansmanlarını geciktirmesi, 2020 yılının ilk çeyreğindeki satışların yüzde 50 oranında gerilemesine neden olacak.

Araştırma şirketi Canalys‘in analizine göre, koronavirüs akıllı telefon satışları üzerinde iki farklı şekilde etkili olacak. Bunlardan biri tabii ki üretim sorunları. Diğeri ise Çin’deki perakende mağazalarının kapalı olması.

Çin’de halka açık etkinliklere izin verilmediği sürece, akıllı telefon üreticilerinin planladığı ürün lansmanları iptal edilecek veya ertelenecek. Araştırmaya göre, tedarikçilerin Çin’de 5G sevkiyatlarını azaltabilecek yol haritalarını değiştirmeleri zaman alacak.

Apple, Eylül ayına kadar iPhone 12 lansmanı yapmayacak olsa da, Canalys’in araştırmasında, Huawei gibi satıcıların Çin’in 5G hizmetinden ayrılacabileceği bilgisine yer vermiş durumda. Apple’ın üretim fabrikası Foxconn da Koronavirüs’den etkilendi ancak sınırla sayıda üretim Hindistan ve Tayvan’da devam ediyor.