Kısa bir süre önce marketlerdeki yerini alan Redmi 8 ve Redmi 8A, ülkemizde de satılan telefonlar arasında yer alıyor. Uygun fiyatlı telefonlar listesinde bulunan bu 2 telefon şimdi de hevesli geliştiricilerin yüzünü güldürdü.

İki model de 5000 mAh batarya ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gücünü Snapdragon 439 ’dan alan bu iki model, devreye RAM ve depolama alanı girdiğinde birbirinden ayrılıyor.

Xiaomi Redmi 8A, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip. Xiaomi Redmi 8 ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile 8A modelinden daha iyi bir performans ortaya koyuyor.

Her iki model de USB-C bağlantısını kullanıyor ve 18W hızlı şarj teknolojisinden yararlanıyor. Fiyat konusunda da birbirinden farklı olan bu iki cihaz, yakında MIUI 11 güncellemesi ile tazelenecek.

Android 10 güncellemesini alıp almayacağı belli olmayan Redmi 8 ve Redmi 8A, kaynak kodlarının yayılması ile beraber artık herkes tarafından özgürce geliştirilebilir.

Özellikle uygulama geliştirenleri ilgilendiren kaynak kodları, Android Pie altyapısı eşliğinde çalışıyor. Android ’in özgür dünyası, esnekliği ve değiştirilebilir olma özelliği, yeni uygulamaların paylaşılmasını sağlayacak.

Xiaomi, daha önce Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro için de kaynak kodlarını kullanıcılar ile paylaşmıştı. Kullanıcılar, fotoğrafçılık deneyimini geliştirmek adına Google ’ın kamera portunu Redmi 8 ’e ve 8A ’ya entegre edebilir.

Qualcomm üç yeni işlemcisini tanıttı!

Qualcomm uygun fiyatlı cihazlar için geliştirdiği yeni işlemcileri tanıttı. İşte Snapdragon 429, Snapdragon 439 ve Snapdragon 632 işlemcilerin detayları!

Siz bir geliştirici olsaydınız nasıl bir sistem tasarlamak isterdiniz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur