23 Ocak saat 22:00’da ön kayıt yaptıran kullanıcılarına açılan oyun, bu akşam saat 22:00’da herkese açılacak. Önizleme döneminde, birçok kullanıcıdan olumlu yorum alan oyunun, Riot Games’in ilk kart oyunu olduğunu da hatırlatalım.

Oyunun hikayesinin temelleri League of Legends’ın evrenine dayanmaktadır. Oyunda LoL hayranlarının çok sevdiği kahramanlar ile birlikte yeni karakterleri de göreceğiz. 

Önizleme döneminde kullanıcıların hesapları sıfırlanmıştı. Riot Games’in verdiği bilgiye göre, açık beta döneminde kullanıcıların verileri silinmeyecek.

Önizleme döneminden sonra oyunda birçok değişiklik oldu. Oyun içerisine dereceli modun yanısıra arkadaşlara meydan okuma özelliği getirildi. Ancak, karşılaşmalar sadece aynı sunucular içerisindeki oyuncular arasında yapılabilecek.

Açık beta dönemi ile birlikte üç yeni muhafız ve altı yeni oyun tahtası da geliyor. Oyun şu anda mobil ortam için yayınlanmıyor. Resmi çıkış ile birlikte oyunun mobil platformlara geleceği belirtildi.

Legends of Runeterra sistem gereksinimleri

Oyun ne yazık ki Mac OS platformunu desteklemiyor. Windows için olan sistem gereksinimleri ise şu şekilde:

64-bit Windows 7, 8.1 ya da 10
3 GHz işlemci
4 GB RAM
512 MB veya daha fazla ekran kartı belleğine (VRAM) sahip GPU

 Legends of Runeterra’ya kayıt olmadıysanız, buradan kayıt olabilirsiniz. Kayıt yaptırmak için Riot hesabına ihtiyacınız vardır. Açık beta döneminde kayıt olan herkese Ay Şaşkını Poro Muhafız hediye edilecektir. Lakin, bu hediyeye oyunun resmi çıkışı ile ulaşabileceksiniz.