Şirket, CES öncesinde tanıttığı 8 televizyonun da gerçek 8K deneyimi sunacağını vurguladı. Öte yandan televizyonlar, farklı ekran boyutlarına ve farklı panellere sahip. 8K teknolojisi için Samsung ile yarış halinde olan firma, tüketici karşısına çıkaracağı televizyonlarla rekabette öne çıkma planları yapıyor.

Firmanın CES ’te sergileyeceği televizyonlarda iki farklı ekran paneli kullanılıyor. 77 ve 88 inç büyüklüğündeki versiyonlarda OLED teknolojisi kullanılırken, 65 ve 75 inç ekrana sahip modellerde Nanocell LCD panel bulunuyor.

Tanıtılacak televizyonlar için Alexa ve Google Asistan müjdesi

Son dönemde gelişimi daha hızlı devam eden Amazon Alexa ve Google Asistan, CES ’te görülecek televizyonlarla senkron olarak çalışabilecek. Bunların yanı sıra; ThinQ ses tanıma, Apple HomeKit ve AirPlay 2 de cihaz tarafından desteklenecek. Aynı zamanda LG, televizyonların ilerleyen zamanlarda, Alexa uzak alan ses uyumluluğuna sahip olacak şekilde yükseltilebileceğini belirtti.

Bu ürünlerin ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakla beraber fiyat konusu da muğlaklığını koruyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur