Asya'dan sızan yeni bilgiler, LG'nin yeni telefonunda Samsung'u örnek alıp LG G4'e G Pen aksesuarını ekleyebileceğini söylüyor.

ITHome, bu iddiasını ABD Patent Ofisi'ne yapılan yeni patent başvurularına dayandırıyor. LG, telefonlarında daha önce kalem kullanmış olsa da iddiaların gerçeğe dönüşmesi, Koreli firmanın ilk kez bir amiral gemisinde kalem kullanması anlamına gelecek. LG G3, 5.5 inç'lik dev bir ekranla gelmesine rağmen kalem aksesuarına sahip değildi. Biraz daha büyük, 5.7 inç'lik ekrana sahip Galaxy Note 4 ise Samsung'un S Pen kalemiyle geliyor.

Phablet'lerden Supertotobet hoşlanmayanlara iyi bir haber de var: İddiaya göre LG G4, büyümek yerine bir miktar küçülecek. ITHome'a göre LG G4'ün boyutları, G3'e kıyasla daha da incelen ekran çerçeveleri sayesinde küçülecek. Quad HD ekranla geleceği söylenen telefonun 64-bit, sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemciye ve 4GB RAM'e sahip olacağı iddia ediliyor. G4'ün sunacağı diğer özellikler arasında OIS destekli 20.7 megapiksel kamera, microSD slotu, 32 veya 64GB NAND flaş depolama alanı ve biraz daha (500mAh'ye kadar) büyük, 3.500mAh kapasiteli pil var.

Android 5.0 ile çalışması beklenen LG G4'ün 2 Mart'ta başlayacak olan Mobil Dünya Kongresi 2015'te (MWC 2015) tanıtılacağına inanılıyor.